8 Najboljih Pabova u Dablinu

Da budemo od starta na jasnom, Irska i njen glavni grad Dublin imaju jednu od najjačih pub ponuda u svetu.

Imali smo priliku da većinu njih svakodnevno posetimo ja i moja devojka. Živeli smo u Irskoj 1999.godine nekoliko meseci, i radili smo kao barmeni u jednoj od turistički najposećenijim ulicama sa mnogo pubova. Veoma smo se dobro bili navikli na njihov način rada i na goste i kakvi su njihovi zahtevi.

Želimo vam pokazati naš izbor najlepših pub-ova u Dablinu koje bi sigurno trebali posetiti ako se nađete u tom gradu.

The Toast Bar

scan0044-580x515

The Toast Bar je jedan od naših favorita u ovom izboru. ovaj Dublinski pub je veoma moderan i uređen po zadnjim dizajnerskim ukusima i trendovima, i sa svojim udobnim kaučevima, niskim stolićima, studentskom atmosferom mami posetitelje da se uvek vrate u njega po svoju porciju toplog napitka.

Rody Bowlands

scan0045-580x380

Nema puno pešice od Toast bar-a. Ovaj irski pub je veoma popular studentima i svima koji su željni dobre pubovske atmosfere i piva koje se samo tu može naći.

Prolazili smo mnogo puta ali nikako nismo ulazili unutra. Jednom smo odlučili da istražimo njegove čari i oduševili smo se atmosferom. Mislili smo da je starija ekipa unutra, međutim prevarili smo se.

Mala ulazna vrata, ali za čudo, veliki prostor unutra uređen baš Irski sa najboljim irskim točenim pivom i hostesama koje Vam nude mnoge pogodnosti.

The Quays Bar

scan0042-580x380

Na njega ćete naletiti u oblasti Temple Bar District i jedan je takođe od naših favorita. Tradicionalna živa muzika i plesovi koje možete da vidite samo ovde bude u vama definitivno potrebu da i ovaj pub posetite.

Messrs Maguire

scan0040-381x580

Četiri sprata visoka zgrada u nizu Messrs Maguire je fantastičan pub za sesti i na miru pričati sa prijateljima.

Uređen je po 19 veku i veoma ima lep starinski izgled. Nemojte se izgubiti u spratovima i sobama. Budite sigurni da ste dogovorili na kojem se spratu nalazite sa drugovima.

The Brazen Head

2423875052_8dae753398

Iz čak 1198. godine, Brazen Head je najstariji pub u Irskoj.

Udaljen je par blokova od Temple Bar District-a i samo nekoliko stotina metara od Guinness-ove tvornice piva. Definitivno se isplati posetiti ovakav istorijski objekat jer stvarno priča svoju priču. Ambijent je veoma prijatan uz tradicionalnu Irsku muziku.

Johnny Fox’s Pub

94692732_8916ff0d45

Johnny Fox’s je legendaran pub, nije nešto previše poznat ali je zasluženo na ovom spisku – Otkrio sam ga po pričama mojih prijatelja i definitivno sam se pozitivno iznenadio kada sam ga posetio.

Ovo je definitivno pub o kojem ćete na dosadnom času matematike šaputati svom prijatelju.

Johnny Fox’s je poznat po tome da je pub koji se nalazi na najvišoj lokaciji i nalazi se na vrhu Dublin planina u Glencullen-u otprilike 25 minuta vožnje od centra grada. Johnny Fox’s je unikatan i pub sa bogatim utiskom. Poznati koji su ga posećivali poput U2 i Coors govori sve o njemu.

The Porterhouse

3670492988_9f59e9ebfc

Ovo je jedan od najboljih pubova u Dublinu ako želite slušati muziku uživo – tradicionalnu, akustičnu, i bendove. Smešten je na ćošku Temple Bar district-a, i zato je veoma turistički posećen ali naravno možete da primetite puno i lokalaca.

Četiri sprata puba sa velikim prozorima i muzikom uživo, možete samo da zamislite tu atmosferu. Pivo možete da pijete sa raznih strana sveta, takođe da probate i njihovo domaće. Unutrašnjost zidova se nemože opisati rečima zato ga morate posetiti.

Cafe en Seine Bar

3648069387_ebb3a1992f

Cafe en Seine je veoma stilski bogat bar u Dawson ulici. Ta ulica je samo jednu ulicu udaljena od glavne ulice Grafton. Ovaj pub definitivno trebate videti jer je stilski dekorisan veoma dobro.

Kako nam i ime govori pub ima malo i Perziskog stila,  osim što je sve ostalo Irsko u njemu. Bar je poznat po veoma dobrim proslavama novogodišnje noći u Dublinu.