Baštinski Kamini

Vrtlarstvo je veoma kreativno zanimanje i veoma lijep hobi ukoliko volite prirodu i voljni ste da uređujete svoj vrt. Vrtovi su oduvijek predstavljali svaki dom nekome ko gleda izvana i davali mu posebnu čar. Moja ljubav prema vrtlarstvu me je preokupirala pa sam počela i da pišem o tome.

Svake godine u svom vrtu radim na novom projektu. U proteklih 10 godina, većina onoga što sam radila je bilo dodavanje biljaka, vanjskih sofa i staza. Ove godine planiram da jednu površinu svog vrta koji je veoma zapostavljen preuredim i dodam jedan predivni vanjski kamin. Inače sam ljubitelj lijepih kamina pa će mi jedan dati toliko čekanu toplinu u dvorištu. To mjesto će za mene značiti ne samo još jednu stavku, nego će to mjesto biti okupljalište moje porodice, gdje ćemo se grijati u zimskim danima.

U ovom članku sam izdvojila neke od najzanimljivijih ideja koje su mi se dopale. Svi kamini koje sam stavila ovde bi mi pasali, jednostavno jako je teško odlučiti se koji izabrati. Do ideje kamina u vrtu došla sam tako što sam naišla na par inostranih članaka o tome kako je to veliki hit u baštinskom uređenju narednih godina. Mogu vam reći da su u pravu, predivno izgledaju u vrtu. Ove slike vanjskih kamina su godina dana mog istraživanja šta napraviti u vrtu. Ovaj članak sam morala podijeliti sa vama jer je jednostavno super praktično da možete biti i vani u vrtu a toliko lijepo za oko. Ako planirate uređenje vrta za narednu godinu nadam se da sam vam dala ideju za jedan detalj koji morate staviti u svoju baštu.

kamin2 kamin3 kamin4 kamin5 kamin6 kamin7 kamin8 kamin9 kamin10 kamin11 kamin12