Ideje za Vrtne Ukrase od Betona

Ja sam veliki ljubitelj betonskih ukrasa u vrtu. Beton je tako prirodan proizvod i tako se stapa njegova siva boja sa zelenim krajolikom. Sve što napravim od betona što duže stoji u mom vrtu sve bolje i bolje izgleda jer poprima starinu i obrasta sa travom. Beton nije skup i može se kupiti već gotov izliven u obliku koji vam paše, ili ga čak možete napraviti i sami ako znate da ga miksate. Ovdje ću vam pokazati sve radove koje sam ja radila i neke koji nisu moji koje sam našla na internetu i favorizujem ih.

Evo prve ideje, imitacija kamena kojeg je napravila priroda

kugle

 

Drugo šta jedna čekam da probam da napravim su ove četvrtaste saksije za cvijeće od betona. Na slici vidite da se kupe gotove izlivene betonske ploče i onda zalijepe ljepilom za beton. Fantastična ideja, lijepo se stapa sa okolinom i nije skupo.

kamena-saksija

 

Evo jednog takođe dobrog načina da imate saksiju koja se stapa sa rtnom okolinom. Blokovi za zidanje ovako posloženi veoma dobro izgledaju u bilo kojem načinu dekorisanja vrta. Malo jeste više modernistički ali se i sa starinama može stopiti.

ciglena-saksija

 

Svijeća sa betonskim postoljem i kamenčićima. Veoma mi se sviđa..

sveca

 

I najbolje od svega, po mom mišljenju, vatreno postolje. Ovo ćemo posebno da obradimo sa člankom kako da ga napravite. Jedva čekam da dobijem nacrte i da vam napravim članak o tome. Ovo jednostavno izgleda savršeno za moj vrt!

vatreno-postolje

 

Ovde sam vam pokazala samo neke od ideja koje imam da uradim i isprobam. Sledeći članci će se bazirati na tome da vam objasnim kako da se naprave sve ove figure iz ovog članka. Najslađi osjećaj od svega je kad nešto uradite sami i budete ponosni na sebe, a usput, i novac ste uštedili. Do sljedećeg čitanja, uživajte!